Site Loader

In Nederland is er een nieuwe voedsel trend en het lijkt een blijvertje te gaan worden. Veel mensen wagen zich inmiddels aan de groene smoothies en ze zijn er heel tevreden over. Je kunt tegenwoordig veel over lezen en haast elke gezondheid blog schrijft erover.

Wat is het precies?

De groene smoothies zijn een drankje dat word gemaakt door groente en fruit te mixen. Vaak word er ook nog hierbij water, melk, yoghurt, lijnzaad of kokosolie aan toegevoegd. Het word dan allemaal samen in een blender gemixt en het kan gelijk opgedronken worden. Door een glas groene smoothie te drinken krijg je dan ook gelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit binnen.

Wat zijn de voordelen?

Je word er veel gezonder van omdat je de benodigde voedingstoffen binnen krijgt. Er zit namelijk vitaminen, mineralen, vezels, koolhydraten en antioxidanten in groente en fruit. Je lichaam heeft al deze voedingstoffen nodig om goed te kunnen functioneren en we krijgen dit normaal niet binnen. De meeste mensen eten namelijk niet voldoende groente en fruit. Door de groene smoothies te drinken kunnen ze het wel in 1 keer binnen krijgen.

De nadelen

De grootste nadeel zijn de groene smoothies ingrediënten, want deze vallen duur uit. Verse groente en fruit zijn helaas wel duur, maar dit is het geval met alles wat goed is voor ons. Kijk maar eens naar biologisch voedsel, wat ook allemaal duurder zijn dan het bewerkt voedsel.

Andere nadelen zijn er eigenlijk niet, want groente en fruit is wat je lichaam heel hard nodig heeft.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *